?

Log in

No account? Create an account

sherlock_suomi

Sherlock Holmes fan since 1998

« previous entry | next entry »
Sep. 30th, 2012 | 02:24 am
posted by: sherlady in sherlock_suomi

Löysin viimein kotiin.

Tapaamista? Haluan mukaan.

Link | Leave a comment |

Comments {3}

zilah1

(no subject)

from: zilah1
date: Sep. 30th, 2012 11:12 am (UTC)
Link

Tämä on hieman hiljainen foorumi nykyisellään, mutta toivon ja uskon, ettei toki aivan kuollut. Tervetuloa mukaan kuitenkin, ja jospa tämä tästä aktivoituisi. Itsekin olisin yhä edelleen kovasti innostunut, olenhan innokas Holmes-fani aina ja ikuisesti.

Mikä lukuisista tuotannoista on suosikkisi, Sherlady? Kirjat vai joku tietty elokuva/sarja?


zilah

Reply | Thread

Sherlady

(no subject)

from: sherlady
date: Sep. 30th, 2012 05:35 pm (UTC)
Link

Hei zilah,

Aivan ihana tuo profiilikuvatus... Luin Baskervillen koiran noin kahdeksanvuotiaana. Se oli ensimmäinen merkittävin kosketus Holmesiin. Sitten näin erään harrastajateatterin esityksen Baskervillen koirasta, jonka jälkeen olin ihan koukussa. Etsiväpaketti on kovasti käytetty ja sukulaiset tutkittu nahkahansikkailla ja suurennuslasilla. En tiennyt, että Holmesista oli niin paljon muutakin kunnes katsoin Basil Hiiren ekstroja, joissa esiteltiin Holmes - tarinoita. Silloin laajensin lukupiiriäni Agatha Christien Poirot - tarinoihin.

Innostus dekkareihin pysyi pienellä kipinällä ala-asteelta yläasteelle, jolloin Yle heitti uusintana Granadan Sherlock Holmesia Jeremy Brettiä. Ne katsoin moneen kertaan läpi. Olen kiitollinen, että ehdin kirjoittaa Hardwickelle fanikirjeen elinaikanani. Tiesin, että vanhempia Holmes - elokuvia oli olemassa mustavalkoisena, mutta ne eivät nuorempana kiinnostaneet niin paljon. Jeremy Brett - fanituksen kultakausi sen sijaan jatkui muuttumattomana yläasteen ja lukion läpi. Muistan lukeneeni Holmesin seikkailuja suuresta kokoelmasta ja Holmes - aiheisia sarjakuvia aina kun löysin. Luen Detective Conan sarjakuvan kuuluvan ainakin vähän tähän samaan kastiin.

Kuten arvata saattaa, nykyisellään Holmes - ruokahaluni on moninainen. Mustavalkoelokuvat ovat jääneet vähemmälle, mutta olen nähnyt kaksi elokuvaa; "Holmes New Yorkissa" (vai oliko se Washingtonissa) ja jonkun mikä sisälsi Mycroftin ja suuren sukellusveneen... Kävin lukioaikana kerran Baker streetillä Lontoossa, josta tarttui mukaan pieni Holmes - patsas ja hattu. Uudet Robert Donwney Jr:n tähdittämät elokuvat ja Sherlock BBC ovat valloittavia.

Tällainen tausta minulla on tähän ikimuistoiseen kirjallisuushahmoon, unohtamatta Tr. Watsonia. Mitäs sieltä päästä löytyy?

Reply | Parent | Thread

Sherlady

(no subject)

from: sherlady
date: Sep. 30th, 2012 05:40 pm (UTC)
Link

En osaa sanoa suosikkia, sillä näyttelijöitä ei voi hevin verrata esim. persooniensa perusteella. Kaikissa löytyy hyviä ja huonoja puolia. Tällä hetkellä kuitenkin odotan paljon jatkoa Sherlock BBC:lle ja luen ficcejä. Brettin Holmesia tulee syysillan ratoksi joskus katseltua, samoin SH BBC:tä.

Reply | Thread